top of page

עיצוב פנים

היכולת להגיע לעיצוב איכותי מחייבת בין היתר הקרבה.
אך זאת לא ההקרבה שאנו מוכנים או יכולים להקריב.
זו הקרבה שאיננו יכולים שלא להקריב.
זו הקרבה שלאחריה תמיד נשאל, למה היינו חייבים להקריבה.
זו הקרבה שבלי לשים לב לאחריה, הדברים כבר לא יראו כפי שנראו לפניה.
זו הקרבה שהעלתה אותנו מדרגה.


ובשביל עיצוב טוב צריך לעלות מדרגות רבות !

חומריות טבעית מוצאת את מקומה בעיצוב המשרדים החדשים.

יותר ויותר משרדים מבליטים בעיצובם את חומרי העץ, האבן, הבטון, הזכוכית, ברזל בשילובים ובקומפוזיציות מעניינות. אותה נהנתנות חומרית שעטפה אותנו בעיצוב המשרדים מנקריי העיניים מקבלת כיום אמירה יותר מזוקקת וענווה המבטאת התבוננות פנימית, אך כזו שאינה מנותקת מאורח החיים המודרני.

עיצוב פורץ דרך וחדשני לא בא לידי ביטוי רק בבחירת חומרים מתקדמים או בטכנולוגיות ייצור אולטרה-מתוחכמות.

לעיתים התעוזה האמתית מתבטאת בפתרון יצירתי המשלב חומרים פשוטים המצליחים לקלוע לכמיהת המשתמש. שימוש בחומרים טבעיים פשוטים בעיצוב משרדים, מבטא את ההומניזם של העידן החדש.

חומריות מחבקת

תכנון ועיצוב חלל עבודה שיתופי שונה מהותית מעיצוב משרדי חברה סטנדרטית. העוצמה של חללי העבודה המשותפים מתבטאת בעיקר בחללים הציבוריים המשותפים, המיועדים לשימושם של השוכרים השונים במתחם, מעין קיבוץ מודרני.

אזורי הקבלה והלאונג', אזורי המטבח, חדרי הישיבות, פינות ישיבה פתוחות ופינות ישיבה אינטימיות יותר, כל אלו ועוד, הם חלק מהמרחבים הציבוריים המשותפים. במרחבי עבודה שיתופיים, אזורים אלו מכילים פונקציות רבות ומיועדים למספר רב של משתמשים, מה שמצדיק השקעה הרבה יותר גבוהה, באותם אזורים,  מאשר במשרד המשמש 10 או 20 עובדים.

חללים אלו, שמושקעים יותר, הופכים אטרקטיביים במיוחד עבור אותם חיבורים עסקיים וחברתיים שרק חלל שיתופי יכול לאפשר.

הקיבוץ העכשוי

הצרכן הישראלי סקרן, הרפתקן, נועז ואוניברסלי מטבעו ואם בעבר היה שבוי בהנחיות בעלי המקצוע, כיום, הגלובליזציה המביאה ומנגישה את המתרחש בעולם, שחררה אותו מכבלים אלו.

נכון להיום הישראלי יחפש להפתיע ויאתגר את המתכננים לשם קבלת דירה או בית ייחודיים המאופיינים לצרכיו העיצוביים והאישיים. נוכל למצא במדינתנו הקטנה קיבוץ גליות של סגנונות עיצוביים אך בכל אלה אנו מוצאים קווים דומים בארגון הפונקציות וחשיבותם בהתאם להוואי החברתי הישראלי, כדוגמת מרכזיות המטבח בחלל הבית המאפשר אירוח הסובב סביב האוכל. אנו נדרשים לא מעט לתכנן את הבית או הדירה סביב חווית האירוח, מבחינתנו אלו פנים לדמותו של הבית הישראלי.

תכנון הבית הישראלי

ריהוט = אופנה

בעולם הריהוט יש השתנות מתמדת וקצב הרהיטים החדשים שמגיעים רק הולך וגובר, המעניין הוא שכבר לא קימת הפרדה בין ריהוט משרדי לריהוט ביתי, היום הכל מתקבל בברכה, עם זאת חשוב להדגיש כי ריהוט משרדי לרוב מיוצר לשימוש מסיבי יותר.

פינות ישיבה נעימות ברחבי המשרד תמיד מוסיפות חמימות בשילוב שטיחים המגדירים את גבולותיהם.

לבסוף כדאי לדעת שבעקבות או בזכות היצרן הגדול בעולם, סין, ניתן להשיג מוצרים רבים בעלויות ממש נמוכות מגמה זו פתחה עולם שלם של אפשרויות.

תכנון היחס בין המרחב הפרטי לציבורי

סביבת העבודה במשרדים השתנתה בעשור האחרון לאין שיעור, וככל שנדע לעדכן את חלל המשרדים גם לצרכים העכשוויים וגם לטרנדים העיצוביים שרווחים כיום נצליח לעניין יותר את השוכרים הפוטנציאלים ובכך נוכל להגדיל את התשואה על המשרדים כמו גם לצמצם את הזמן שהנכס ממתין לשוכר.

במשך העשור האחרון אנו הולכים וזונחים יותר ויותר את הניירות והקלסרים לטובת עבודה ממוחשבת ושמירת תיקיות בארכיונים שבענן, מה שמצמצם את הצורך בארונות גדולים ופתרונות אחסון, ובכך אנו יכולים להסתפק במשרדים או מרחבי עבודה קטנים יותר.

צמצום גודל מרחבי העבודה האישיים מאפשר להגדיל את השטחים המשותפים לעובדי המשרד כגון אזורי מטבח והאוכל או אזורים למפגשים לא פורמליים.

לאחרונה עולה גם המודעות לסביבות מנוחה ופעילויות פנאי מאחר ונהוג יותר ויותר לעבוד עד השעות המאוחרות של היום.

כך שכדאי יהיה להשקיע בעיצוב האזורים המשותפים כגון מטבח או אזור האוכל, הלאונץ׳ המשרדי ואזורי פנאי לעובדים על חשבון עמדת העבודה.

תכנון משרדים משותפים... המהפכה

מדובר במהפכה גדולה בתחום עיצוב המשרדים. בין אם בשל היותה של מדינת ישראל מעצמת סטרט-אפ ובין אם מסיבות נוספות, חללי העבודה המשותפים צוברים תאוצה משמעותית בשנים האחרונות. חללים אלו מאפשרים מוביליות גבוהה ונותנים מענה לשינויים תכופים במספר עובדי חברות הסטארט אפ לאורך התפתחותם המהירה. אך הרבה מעבר לכך, אנו רואים את היתרונות החברתיים, התרבותיים והעסקיים המתקיימים בחללים מסוג זה, המייצרים מפגש בלתי אמצעי בין עובדים מתחומים שונים ומשלימים, נותני שירותים שונים ועוד, ההופכים את מתחמי העבודה המשותפים לנחשקים גם בעבור בעלי משרדי חברות, שרבים מהם בוחרים כיום לוותר על המשרדים הפרטיים לטובת מתחמי העבודה השיתופיים.

הצמחיה חזרה !

לאחרונה הצמחייה חזרה לחיינו בכל הכוח ונוכל למצוא צמחים הגדלים בתנאי תאורה מלאכותית בגדלים שונים כאלו הצומחים מאדניות גדולות וכאלה הנשטפים ממדפים עליונים כדוגמת הפוטוס המטפס, הפיקוס כינורי או סוקולנטיים וקקטוסים בגדלים שונים.

טרנד הצמחייה עבור משרדים הוביל ליבוא של צמחיה מלאכותית ברמה גבוהה מאוד עד שנתקשה להבדיל בין המקור הטבעי לחיקוי הפלסטי. המלצתנו היא להוסיף קצת ירוק לטובת תחושת הרעננות במשרד גם אם באופן נקודתי בלבד.

bottom of page